ГоловнаСуспільствоЖиття

Українцям обіцяють підвищити тарифи на ЖКП, але видати адресну соцдопомогу

"Громадяни не можуть оплачувати такі високі тарифи".

Українцям обіцяють підвищити тарифи на ЖКП, але видати адресну соцдопомогу
Фото: Макс Левин

Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги супроводжуватиме адресна соціальна допомога.

Про це в ефірі Першого ділового каналу заявив Валерій Саратов - голова Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг.

"Сьогодні над цією проблемою серйозно працює Міністерство соціальної політики, ми активно беремо участь. Населення повинно зрозуміти, що держава не підвищуватиме тарифів без адекватних кроків в інтересах людей щодо адресної соціальної допомоги", - цитує В. Саратова Gazeta.ua.

За його словами, найбільш проблемною є оплата населення за тепло.

"Люди платять узимку за тепло та гаряче водопостачання 60% платежів, які вони платять за комунальні послуги. Це дійсно велике навантаження на сімейний бюджет. Сьогодні держава й уряд мають серйозну проблему через те, що громадяни не мають можливості оплачувати такі високі тарифи", - сказав В. Саратов.

Він також розповів, що у Великобританії та Франції вживається термін "енергетична бідність".

"Якщо сім'я платить за тепло більш ніж 10% свого бюджету, то держава допомагає їй. У нас сьогодні фактично в регіонах і містах країни так і сплачують десь 10% за теплопостачання та гаряче водопостачання. Тому сьогодні дійсно є проблема, як підвищити тарифи до економічно обґрунтованого рівня, щоб люди мали можливість платити", - зазначив В. Саратов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram