ГоловнаСуспільствоЖиття

9 травня в Дніпропетровську відбувся Марш Перемоги

Урочистим маршем пройшли біля Монумента Вічної Слави військові частини Дніпропетровського гарнізону.

9 травня в Дніпропетровську відбувся Марш Перемоги
Фото: most-dnepr.info

У Дніпропетровську відбулися урочисті заходи на честь 67-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Так, на алеї Військової Слави на знак вічної пам'яті про героїв-визволителів від німецько-фашистських загарбників керівництво області та міста посадили 5 лип.

Пізніше відбулася церемонія покладання квітів до Монументу Вічної Слави.

У покладанні взяли участь керівництво області та міста, силові та правоохоронні органи, ветерани ВВВ, керівники районів, представники громадських і партійних організацій, представники релігійних конфесій, обласного об'єднання профспілок, представники районних у місті рад, молодь міста. Після покладання присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих на війні.

"Дніпропетровська область розпочала першою святкування Дня Перемоги. О 4.00 у Кривому Розі, за традицією, відбувся мітинг. 9 Травня - це символ перемоги непохитного духу нашого народу. Для нас подвиг ветеранів - це еталон мужності, сили волі, справедливості та гуманізму. І сьогодні на знак вічної пам'яті про героїв-визволителів від німецько-фашистських загарбників ми саджаємо липи - слов'янський символ миру, любові і добра. Ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю про тих, хто не повернувся з війни, хто віддав своє життя за рідну землю. Пам'ять про них назавжди залишиться в наших серцях", - сказав Олександр Вілкул.

Як символ поваги та пам'яті, символ спадкоємності традицій військової честі й патріотизму, урочистим маршем пройшли біля Монумента Вічної Слави військові частини Дніпропетровського гарнізону.

Очолили марш автомобілі з військовослужбовцями, за якими колоною пройшли 17 військових парадних коробок різних частин і спецпідрозділів. Разом з військовими в урочистому марші взяли участь підрозділи "Беркута", МНС, курсанти університету внутрішніх справ, інституту залізничного транспорту, вихованці військового ліцею. Пізніше відбувся виступ розвідроти 25-ї окремої повітряно-десантної бригади 6 АК.

О 22.00 на дніпропетровців чекає військовий салют на вулиці Малиновського (в районі літака).

Довідка. У Дніпропетровській області мешкає 130,5 тис. ветеранів війни, серед яких 10,5 тис. інвалідів війни, 20,5 тис. учасників бойових дій, 99,5 тис. учасників війни. З них троє Герої Радянського Союзу, один ветеран нагороджений 4-ма медалями "За відвагу", 63 Героя Соціалістичної праці, 13 повних кавалерів ордена Трудової Слави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram