ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

ВООЗ: лікарі заражають пацієнтів інфекціями

Медпрацівники не дотримуються гігієни.

ВООЗ: лікарі заражають пацієнтів інфекціями
Фото: Макс Левин

Внутрішньолікарняними інфекціями заражається майже кожен третій пацієнт відділень інтенсивної терапії та реанімації. ВООЗ пов'язує поширення інфекцій передусім із порушенням медичними працівниками правил особистої гігієни.

Навіть у благополучних країнах, звертаючись за допомогою до лікаря, пацієнти ризикують набути додаткові захворювання. За словами експертів ВООЗ, майже кожен десятий пацієнт у світі заражається різними інфекціями на стаціонарному лікуванні. Такі дані містить звіт, який опублікувала прес-служба

Всесвітньої організації охорони здоров'я. Фахівці ВООЗ оцінили показники нездужання на внутрішньолікарняні інфекції в різних країнах світу.

У розвинених країнах такими інфекціями заражаються сім осіб на сотню госпіталізованих. У країнах, що розвиваються, цей показник сягає 10%.

Співробітники міжнародної організації також з'ясували, що внутрішньолікарняними інфекціями заражається майже кожен третій пацієнт відділень інтенсивної терапії та реанімації.

Поширення внутрішньолікарняних інфекцій ВООЗ пов'язує передусім з порушенням медичними працівниками правил особистої гігієни. Зокрема, на думку представників організації, медперсонал приділяє замало уваги миттю рук перед контактами з хворими.

У зв'язку із цим ВООЗ закликала медиків, які працюють у стаціонарах, частіше обробляти руки дезінфікуючими розчинами і стежити за власним здоров'ям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram