ГоловнаСуспільствоОсвіта

У Табачника взялися за впровадження реформи дошкільної освіти

Українських дошкільнят познайомлять із комп'ютером.

У Табачника взялися за впровадження реформи дошкільної освіти
Фото: deto4ka.com

Міносвіти затвердило нову редакцію базового компонента дошкільної освіти. Уперше в його змісті представлено варіативну частину з освітніми лініями "Комп'ютерна грамота", "Іноземна мова", "Хореографія", "Шахи" та ін.

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту схвалило нову редакцію базового компонента дошкільної освіти. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міносвіти.

4 травня під головуванням міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника відбулося засідання колегії Міносвіти, під час якого і було схвалено нову редакцію базового компонента дошкільної освіти.

За словами начальника відділу дошкільної освіти міністерства Тамари Панасюк, законом "Про дошкільну освіту" встановлено, що зміст дошкільної освіти визначається освітнім стандартом - базовим компонентом дошкільної освіти.

Він передбачає вимоги до рівня розвиненості, вихованості та навченості дитини 6 (7) років перед вступом до школи, які слід переглядати й осучаснювати щонайменше раз на 10 років.

Попередній варіант базового компонента було ухвалено ще 1998 року.

Міносвіти заявляє, що вперше в новому варіанті базового компонента запропоновано вивчати українську мову як державну в дошкільних навчальних закладах національних спільнот на рівні вільного спілкування з іншими дітьми та дорослими, виховувати інтерес і позитивне ставлення до української мови.

Окрім того, вперше у змісті базового компонента дошкільної освіти представлено варіативну частину з освітніми лініями "Комп'ютерна грамота", "Іноземна мова", "Хореографія", "Шахи" та інші.

Нагадаємо, у вересні 2010 року Кабінет Міністрів затвердив концепцію державної цільової програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року.

Кабмін має намір виділити понад 5 млрд гривень на розвиток дошкільної освіти до 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram