ГоловнаСуспільствоЖиття

Держдепартамент США радить їздити в Україні, "постійно остерігаючись атаки"

Американських автомобілістів попередили про жахливі дороги в Україні.

Держдепартамент США радить їздити в Україні, "постійно остерігаючись атаки"
Фото: www.bnews.kz

Сайт Держдепартаменту США опублікував посібник для своїх громадян, які збираються подорожувати Україною в автомобілі.

"В Україні будьте готові зіткнутися з дорожніми умовами, вельми відмінними від Сполучених Штатів. Загалом дороги в Україні, крім деяких великих міст, розбиті й не освітлені. Вам потрібно весь час їхати так, ніби вас хтось зараз буде атакувати, оскільки місцеві водії масово ігнорують Правила дорожнього руху. Замість того, щоб закінчити курс навчання, водії часто купують свої водійські посвідчення або взагалі обходяться без них. Автомобілісти також часто перебувають у небезпечно агресивному стані й ігнорують права пішоходів, навіть якщо пішохідний перехід чітко позначено", - йдеться в статті.

Попереджають також, що наші автолюбителі вважають нормою їздити тротуарами.

"Якщо ви пересуваєтеся пішки, стережіться водіїв, які їдуть або паркуються на тротуарі. Багато авто, включно з таксі, не відповідають звичним для США стандартам безпеки", - наголошено в посібнику.

Американці не забули і про наших даївців, на яких у разі аварії "треба чекати, скільки б часу це не зайняло".

"Часто це може розтягнутися на кілька годин. Найчастіше поліцейські не знають англійської мови", - попереджають американці.

У США не рекомендують виїжджати вночі за межі великих міст. Кого саме слід побоюватися на українських дорогах вночі - вирішили не пояснювати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram