ГоловнаСуспільствоЖиття

Івано-Франківськ відзначає день міста

Місту виповнюється 350 років.

Івано-Франківськ відзначає день міста
Фото: sprotiv.org

Святкування Дня міста розпочалося близько 10:30 покладанням квітів до пам'ятника Іванові Франку і парадом духових оркестрів вулицею Незалежності.

Очікують приїзду 28 іноземних делегацій із міст-побратимів і представників дипломатичних місій.

У Парку культури та відпочинку ім. Шевченка (біля входу з вул. Чорновола) відбудеться відкриття алеї споріднених міст за участю іноземних делегацій.

В Івано-Франківському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Івана Франка відбудеться вручення міської премії в галузі літератури та журналістики.

Уперше в історії

Івано-Франківська предстоятелі Української греко-католицької церкви, Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви відслужать 6 травня спільний молебень з нагоди 350-річчя надання місту магдебурзького права.

У програмі святкування Дня міста - 55 різних заходів, у тому числі міжнародні фестивалі: фольклорний "Родослав" і "Свято ковалів-2012".

Завершаться урочистості святковим концертом за участю гурту "ВВ" і феєрверком.

Основні урочистості з нагоди 350-річчя міста відбудуться 5-6 травня, а завершаться 14 травня, коли в місто привезуть кубок чемпіонату Європи з футболу.

Через те, що 7 травня припадає на понеділок, місто вирішило святкувати 3 дні - 5, 6, 7 травня.

Нагадаємо, 7 травня Івано-Франківськ щорічно святкує День міста, оскільки саме цього дня 1662 року йому надали магдебурзьке право і він отримав статус міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram