ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Українську церкву обов'язково визнають у світі, - Філарет

Російська православна церква очікувала свого визнання 141 рік.

Українську церкву обов'язково визнають у світі, - Філарет
Фото: radiosvoboda.org

Українську церкву обов'язково визнають у світі.

Про це Святійший патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет заявив в ефірі програми "Шустер LIVE".

"Ми не потребуємо визнання, надто комуністів, тому що вони гнобили нас (Церкву - LB.ua), руйнували наші храми, знищували духовенство, і тепер нам визнання від комуністів не потрібне. Ми існували за тих часів, тож тим паче будемо існувати зараз", - сказав Патріарх.

Також він зазначив, що Українській православній церкві Київського патріархату потрібне визнання іноземних православних церков. "Цього визнання поки що немає, але настане час, усі церкви, які створювалися після розпаду імперії, визнавалися в Константинополі, Єрусалимі не відразу, а згодом, зокрема і Російська православна церква (РПЦ)", - повідомив владика Філарет, додавши, що РПЦ не визнавали найдовше - 141 рік.

"Українська церква буде визнана, тому що це велика Церква. Якщо нас не визнають, то це буде велика втрата, тому що православ'я сьогодні і так дуже ослаблене", - сказав Філарет.

Також він заявив, що 1992 року Вселенський патріарх говорив, що немає жодних перешкод для визнання, крім поділу. "Об'єднання Церкви в Україні не хоче Москва, тому що ми почали вдалий діалог і Москва дуже стривожилася, тому Патріарх Кирило припинив його. Але не все від нього залежить", - заявив Святійший патріарх Київський і всієї Русі-України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram