ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львові побудують притулок для тварин за 10 млн грн

У місті взялися за стерилізацію безпритульних собак.

У Львові побудують притулок для тварин за 10 млн грн
Фото: Макс Левин

У Львові почали стерилізувати безпритульних собак спільно з Міжнародним фондом "Чотири лапи". Європейські ветеринари з фонду працюють на базі комунального підприємства "Лев", де живуть безпритульні собаки.

"За допомогою мобільної клініки, яку іноземці привезли із собою, собак будуть відловлювати, стерилізувати, причеплять їм знак стерилізації на вухо і відпустять. Так у місті зможуть визначити приблизну кількість бездомних псів", - розповідає начальник управління житлового господарства Львівської міської ради Юрій Голець

За день ветеринари стерилізуватимуть 20-30 тварин.

"Вартість стерилізації однієї собаки - 35-40 євро. Усі кошти на проведення програми зібрали в європейських країнах як благодійні внески. Міська рада зі свого боку тільки надала безкоштовне житло для учасників проекту", - додає Голець.

Чиновник обіцяє, що через 2-3 роки в місті може з'явитися

притулок для безпритульних собак.

"На наступній сесії міської ради депутати можуть виділити земельну ділянку під будівництво притулку для тварин, а також кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації", - говорить Голець.

Проектна документація, за підрахунками чиновників, обійдеться в 700 тис. гривень. А сам будинок для псів - 10 млн гривень. Будинок повинен бути на межі Львова, займе 4 га землі.

Нагадаємо, з Австрії в Україну приїхали

мобільні клініки для собак і ведмедів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram