ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні заповаджують літній графік руху поїздів

Розклад буде чинним із 27 травня.

В Україні заповаджують літній графік руху поїздів
Фото: www.segodnya.ua

"Укрзалізниця" 00:00 27 травня запроваджує новий графік руху поїздів на 2012/2013 рік.

Про це повідомив заступник генерального директора

"Укрзалізниці" Ігор Гладких під час прес-конференції 3 травня.

За його словами, в новому графіку руху розроблено розклад для 298 пар поїздів, із них 156 - внутрішнього сполучення, 125 - із країнами СНД, ще 17 - із західними країнами.

"Я думаю, що перехід на новий графік не буде таким болісним, як у попередні роки. У новому графіку ми запланували поділ пасажирських і вантажних потоків", - сказав Гладких.

Окрім цього, в новому графіку руху сконцентровано пасажирські поїзди денного сполучення, зокрема швидкісні. Також новим графіком передбачено введення основних пунктів пересадки - хабів, де забезпечуватимуть пересадку пасажирів із приміських поїздів, потягів підвищеної комфортності й автотранспорту на швидкісні поїзди.

"Щоб забезпечити зручність для пасажирів, основними вузлами пересадки будуть Львів, Київ, Донецьк, Харків, Дніпропетровськ, Луганськ, Сімферополь, Одеса, Жмеринка, Хмельницький, Івано-Франківськ, Знам'янка і, можливо, Полтава", - повідомив начальник головного управління приміських пасажирських перевезень залізничного транспорту Ігор Мариненко, також присутній на прес-конференції.

За словами начальника головного пасажирського управління "Укрзалізниці" Олександра Іванька, у новому графіку руху заплановано курирування нових денних міжрегіональних швидкісних поїздів Hyundai категорії "Інтерсіті+" і Skoda категорії "Інтерсіті".

"Заплановано пустити на напрямку Київ-Львів три пари поїздів Hyundai, на напрямку Київ-Донецьк - дві пари і на напрямку Київ-Харків - три пари", - сказав він.

Іванько також зазначив, що потяги Skoda курсуватимуть на напрямках Харків-Донецьк, Харків-Дніпропетровськ, Дніпропетровськ-Донецьк, Донецьк-Луганськ, Донецьк-Маріуполь.

Своєю чергою, Гладких повідомив, що поїзд Hyundai сполученням Київ-Львів ітиме без зупинок, Київ-Харків - із зупинками в Полтаві та Миргороді, Київ-Донецьк - із зупинками в Лозовій, Полтаві та Миргороді.

Також у зв'язку з оптимізацією графіка руху і з метою розподілу руху вантажних і пасажирських поїздів змінять маршрут 36 пар поїздів.

Зокрема, маршрут поїзда №637/638 Одеса-Знам'янка подовжать до Черкас, поїзда №177/178 Харків-Кременчук - до станції Т. Шевченко, поїзд №62/61 Миколаїв-Москва курсуватиме через Долинську, Знам'янку, ст. Т. Шевченка, Конотоп, а поїзд №375/376 Харків-Херсон курсуватиме через Долинську, Тимкове, Кривий Ріг, Апостолове, Миколаїв.

Окрім того, запроваджено нові денні потяги: №173/174 Київ-Кам'янець-Подільський, №171/172 Суми-Київ і №173/174 Харків-Суми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram