ГоловнаСуспільствоЖиття

Постраждалі від вибухів у Дніпропетровську сьогодні отримають матеріальну допомогу

Кабінет Міністрів виділив 1,5 млн грн.

Постраждалі від вибухів у Дніпропетровську сьогодні отримають матеріальну допомогу
Фото: www.president.gov.ua

Сьогодні 31 постраждалий від вибухів у Дніпропетровську отримає матеріальну допомогу, виділену Кабінетом Міністрів за дорученням Президента України Віктора Януковича.

Про це повідомили в управлінні преси та інформації Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Губернатор області

Олександр Вілкул зробив розпорядження, яким урегульовано організаційні заходи здійснення виплат.

"Сьогодні всі постраждалі від терактів - 31 особа - отримають матеріальну допомогу. За кожною людиною закріплено співробітника служби соціального захисту для допомоги в оформленні необхідних документів. Станом на 11:00 уже відкрито 31 особовий рахунок, куди надійдуть кошти", - цитує управління Вілкула.

Розмір допомоги визначено залежно від тяжкості тілесних ушкоджень, яких зазнали постраждалі.

Зокрема, людина, котрій ампутували ліву руку, отримає 360 тис. грн (200 тис. грн матеріальної допомоги та 160 тис. грн на придбання протеза).

Троє потерпілих із тяжкими тілесними ушкодженнями отримають по 150 тис. грн. Також троє потерпілих із середніми тілесними ушкодженнями - по 50 тис. грн.

Шістьом потерпілим з легкими тілесними ушкодженнями, які спричинили до короткочасний розлад здоров'я, виплатять по 30 тис. грн.

18 осіб із легкими тілесними ушкодженнями та незначними наслідками, що швидко минають, або з легкими ушкодженнями (без тілесних) отримають по 20 тис. грн.

Нагадаємо, 27 квітня у Дніпропетровську пролунали 4 вибухи, за уточненими даними, під час вибухів постраждала 31 людина. Влада назвала вибухи терактами й пообіцяла розкрити злочини до 4 травня.

Кабінет Міністрів України виділив 1,5 млн грн для надання матеріальної допомоги постраждалим від вибухів у Дніпропетровську 27 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram