ГоловнаСуспільствоПодії

Чоловік погрожував кип'ятильником і іграшкою підірвати Майдан

"Горе-мінерові" загрожує до п'яти років.

Чоловік погрожував кип'ятильником і іграшкою підірвати Майдан

На майдані Незалежності 27 квітня близько 21:00 до працівників телеканалу "Аль-Джазіра", які здійснювали пряме включення, звернувся чоловік і розповів, що має в пакеті вибуховий пристрій.

Про це повідомляє ВЗГ ГУМВС України в м. Києві.

"Журналісти повідомили про це найближчого працівника міліції. На місце негайно прибули вибухо-технічна та слідчо-оперативна групи", - вказано в повідомленні.

Оглянувши пакет, в якому, за твердженням, чоловіка знаходився

вибуховий пристрій, працівники міліції виявили кип'ятильник та електронну іграшку.

На питання, навіщо чоловік зробив свідомо неправдиве повідомлення про вибуховий пристрій, той не зміг надати вичерпну відповідь, поінформували правоохоронці.

Зараз цю подію зареєстровано, проводиться дослідча перевірка. Попередньо дії чоловіка кваліфікують як свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян. За такий вчинок передбачено кримінальне покарання до п'яти років позбавлення волі.

"Слід окремо зазначити, що працівники телеканалу на пропозицію негайно покинути встановлений безпечний периметр і дати можливість працівникам міліції оглянути підозрілий предмет відповіли відмовою, мотивуючи це тим, що їм потрібно закінчити зйомку, і незабаром покинули місце, подякувавши працівникам міліції за розуміння. При цьому вибухо-технічна група змушена була чекати на журналістів, щоб розпочати термінову роботу на майдані Незалежності", - зазначає ВЗГ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram