ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Лікарі фіксують нові випадки кору

Уживають протиепідемічних заходів.

Лікарі фіксують нові випадки кору
Фото: mygazeta.com

На 24 квітня з початку цього року на території України зареєстрували 8082 випадки захворювання на кір, серед них 6403 випадки - за січень-березень, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я у вівторок з посиланням на оперативні та статистичні дані Держсанепідемслужби України.

"За останню добу зареєстровано 103 випадки підозри захворювання на кір, найбільшу кількість - у західних регіонах, а саме: в Івано-Франківській області - 22, у Львівській області - 21, у Закарпатській області - 15, у Тернопільській області - 11, у Волинській області - 3, у Рівненській області - 1. У м. Києві за останню добу зареєстрували 6 випадків підозри захворювання на кір", - йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті МОЗ.

У відомстві також запевняють, що протиепідемічних заходів у регіонах, де спостерігається підвищення рівня захворюваності на кір, вживають достатньо - відповідно до міністерського наказу від 17 травня 2005 року №188 "Про затвердження Інструкції щодо організації епідеміологічного нагляду за кором". "Питання контролює Держсанепідемслужба України", - зазначають у МОЗ.

Як повідомляли, станом на 19 квітня з початку року в Україні зареєстрували 7997 випадків захворювання на кір.

Раніше ДержСЕС рекомендувала іноземним уболівальникам зробити щеплення проти кору перед відвідуванням України під час Євро-2012.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram