ГоловнаСуспільствоЖиття

У Черкасах знайшли "неіснуючу" дівчинку

12-річну дитину ховали від держави

У Черкасах знайшли "неіснуючу" дівчинку
Фото: ecm-journal.ru

У Черкасах виявили 12-річну дівчинку, про існування якої не знала жодна з держструктур.

За інформацією місцевої газети "Вечірні Черкаси", матір дитини стверджує, що зареєструвати доньку не мала часу, бо була зайнята турботою про її матеріальне благополуччя

.

"Ні в РАГСі, ні в поліклініці, ні в соцслужбі не знали про існування дитини. У документах про дівчинку не було ніяких згадок", - зазначає видання.

За словами старшого помічника прокурора міста Черкаси Валентини Колчин, як правило, в соціальних службах перебувають на обліку неблагополучні сім'ї. У таких випадках служби контролюють, щоби дітей зареєстрували ще до того, як їм виповнюється місяць

.

"Ця сім'я була благополучною, тому й випала з поля зору соцпрацівників. Приховати існування дитини матері допомогло і те, що вона не жила постійно в одному місці, а постійно переїжджала", - повідомила помічник прокурора.

Про дитину в прокуратуру повідомили вчителі школи, де навчалася дівчинка. Прокуратура порушила провадження про адміністративне правопорушення. В пологовому будинку, де народилася дівчинка, видали довідку, за допомогою якої тепер можна зареєструвати дитину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram