ГоловнаСуспільствоПодії

Зять Блохіна може уникнути відповідальності

Справу щодо Ларькіна можуть взагалі не порушувати

Зять Блохіна може уникнути відповідальності
Сергей Ларькин
Фото: Макс Левин

Сергію Ларькіну, який жорстоко побив журналіста Андрія П'ясецького, досіі не пред'явили обвинувачення.

Таку думку висловлюють активісти групи підтримки потерпілого.

Справу про побиття журналіста Андрія П'ясецкого досі порушено за фактом хуліганства, а не стосовно конкретної особи. Сергію Ларькіну, зятю тренера Національної збірної України з футболу Олега Блохіна,якого журналіст звинувачує в нанесенні побоїв, офіційно звинувачення не пред'явлено. Сьогодні процесуальний статус Ларькіна невідомий.

Тільки 13 квітня, через 10 днів після інциденту, П'ясецький був ознайомлений з постановою про порушення кримінальної справи. З постанови випливає, що в момент її винесення, 05.04.2012, особистість Ларькіна була встановлена, що у нього відбирали пояснення і він не заперечував, що фізичний контакт з потерпілим мав місце. Саме це є підставою для порушення справи щодо особи, відповідно до кримінально-процесуального кодексу.

"Якщо прокуратура визнала факт злочину, а особа нападника

була встановлена на момент порушення справи, справа мала бути порушена проти особи, а не за фактом, - каже адвокат Євгенія Закревська. - Цього досі не відбулося".

Андрій П'ясецький, жорстоко побитий 3 квітня в Києві, як і раніше знаходиться в інституті нейрохірургії, куди надійшов з травмою голови. Лікарі проводять необхідне лікування.

"На жаль, ми спостерігаємо дуже багато підтверджень того, що Ларькіна, справу якого відразу не вдалося зам'яти завдяки розголосу, тепер намагаються "відмазати" у ході слідства, - заявив журналіст Тарас Ратушний, друг потерпілого.

Активісти ініціативної групи в Facebook, які встановили громадський контроль за розслідуванням побиття мажором пішохода, переконані, що зятя Олега Блохіна намагаються всіма силами врятувати від кримінального переслідування за нанесення тілесних ушкоджень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram