ГоловнаПраво

Суд у справі про вбивство Бузини продовжиться 29 травня

Справу досі не почали розглядати по суті.

Суд у справі про вбивство Бузини продовжиться 29 травня
Фото: dic.academic.ru

Шевченківський районний суд Києва переніс засідання у справі про вбивство журналіста Олеся Бузини на 29 травня. Про це LB.ua повідомили адвокати обвинувачених і потерпілої.

За словами адвоката потерпілої матері журналіста Валентини Бузини - Артема Захарова, під час засідання 25 травня сторона захисту подала суду два клопотання - про відвід нових прокурорів, а також одну з присяжних. Адвокат вважає, що сторона захисту затягує розгляд справи, тому суд досі не почав розглядати її по суті.

Адвокат двох підозрюваних - Андрія Медведька і Дениса Поліщука - Олександр Дульський додав, що клопотання у зв'язку з відведенням присяжного пов'язано з тим, що вона не проживала на території Шевченківського району Києва, коли була присяжною в Шевченківському райсуді.

"Я заявив відвід і надав докази того, що вона проживала в Святошинському районі. Присяжна підтвердила, що до грудня 2018 року там проживала. Головуюча суддя повідомила, що ці обставини потрібно перевірити і відклала засідання", - сказав Дульський.

Адвокат також пояснив, що клопотання у зв'язку з відведенням двох прокурорів Офісу Генпрокурора пов'язане з тим, що вони не були включені до групи прокурорів на стадії слідства.

"Свої повноваження вони підтвердили постановою від вчорашнього числа (25 травня - LB.ua) за підписом заступника Генпрокурора, де вказано: "розглянувши матеріали кримінального провадження". Але заступник Генпрокурора не міг ознайомитись з матеріалами провадження, оскільки вони вже більше двох років перебувають в суді. Прокурорський нагляд у цій справі проводила прокуратура міста Києва", - сказав він.

За словами Дульського, заяви сторони потерпілої з приводу нібито затягування розгляду справи не відповідають дійсності, оскільки сторона захисту лише реалізовує свої процесуальні права, шляхом подачі клопотань. А те, що суд не може перейти до стадії розгляду доказів обвинувачення, пов'язане з призначенням судових засідань з тривалими перервами.

Адвокат обвинувачених також повідомив, що просив суд розглядати справу кожного робочого дня в зв'язку з його резонансністю. Але відповідне клопотання було відхилено

Наступне засідання почнеться о 9:30.

Нагадаємо, Олеся Бузину застрелили 16 квітня 2015 року на вулиці Дегтярівській в Києві. 28 листопада 2017 року прокуратура Києва направила до Шевченківського суду обвинувальний акт щодо підозрюваних у вбивстві Андрія Медведька і Дениса Поліщука. Обвинувачені вину не визнають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram