ГоловнаПраво

Суддю Верховного суду усунули з посади за п'яне водіння

Раніше Валентина Сердюка оштрафували на 10 тис. гривень і на рік позбавили права керувати автомобілем.

Суддю Верховного суду усунули з посади за п'яне водіння
Валентин Сердюк
Фото: chesnosud.org

Суддю Касаційного цивільного суду в складі Верховного суду Валентина Сердюка тимчасово відсторонили від здійснення правосуддя на підставі рішення першої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.

Про це повідомляє пресслужба ВРП.

"Рішення про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у вигляді подання про звільнення з посади прийняла перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя 22 травня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

У ВРП пояснили, що в разі прийняття рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у вигляді подання про звільнення судді з посади такий суддя автоматично тимчасово відсторонюється від правосуддя до прийняття рішення про його звільнення з посади. Термін дії відсторонення суддів від правосуддя - до прийняття ВРП рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення дисциплінарної палати.

Агентству "Інтерфакс-Україна" в ВРП пояснили, що суддя Сердюк 2 березня 2019 року керував автомобілем в нетверезому стані, від проходження тесту на алкоголь відмовився. Суддя був притягнутий до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 10 тисяч грн і позбавлення права керувати автомобілем строком на один рік.

Раніше повідомлялося, що одеського суддю Дмитра Запорожана відсторонили від посади за матірну лайку на адресу патрульних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram