ГоловнаПраво

Прокуратура просить змінити запобіжний захід підозрюваної в причетності до вбивства Шеремета Яни Дугарь

Замість домашнього арешту сторона звинувачення наполягає на заставі в 168 000 грн.

Прокуратура просить змінити запобіжний захід підозрюваної в причетності до вбивства Шеремета Яни Дугарь
Дугарь и Ломанов
Фото: facebook.com/profile.php?id=100003234314450

Прокуратура просить змінити запобіжний захід підозрюваної в причетності до вбивства Павла Шеремета Яні Дугарь. Про це повідомив її адвокат Денис Ломанов на своїй сторінці в Facebook

"Було вручено клопотання про зміну запобіжного заходу на заставу (з домашнього арешту. Ред.), згідно із яким сторона звинувачення просить визначити заставу в розмірі 80 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, тобто 168 000 гривень", - повідомив він.

Ломанов додав, що сторона захисту зібрала докази невинності Дугарь і буде доводити це в суді.

Також захисник підтвердив інформацію про те, що Дугарь повідомили про завершення досудового розслідування та відкриття його матеріалів.

Нагадаємо, що також про завершення досудового розслідування в справі про вбивство Павла Шеремета повідомив ще один адвокат Дугарь і захисник другої підозрюваної - Юлії Кузьменко.

21 травня стало відомо, що підозрюваним у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку, Юлії Кузьменко та Яні Дугарь змінили підозри. З мотивів злочину прибрали "ультранаціоналістичні ідеї", змінивши на те, що невстановлені особи діяли з особистих мотивів "створення резонансної події з метою подальшої провокації численних акцій протесту". Ці невстановлені особи "залучили" Дугарь, Антоненка та Кузьменко.

Антоненко тепер значиться не як організатор, а як виконавець за попередньою змовою. Кузьменко нібито заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на гачок. У новій підозрі йдеться, що вони знищили машину Subaru, в якій перебував Шеремет, і за невідомих обставин зберігали невідому вибухівку.

До підозрою у виконанні вбивства додали ще дві підозри - в знищенні майна (авто Шеремета) та зберіганні вибухівки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram