ГоловнаПраво

Закон про масове тестування на коронавірус оприлюднено в "Голосі України"

Документ набув чинності.

Закон про масове тестування на коронавірус оприлюднено в "Голосі України"
Фото: Информационное агентство "Информ"

У вівторок, 19 травня, набув чинності закон, яким передбачене масове тестування на коронавірус.

Закон сьогодні було оприлюднено у виданні "Голос України".

"Закон набирає чинності з дня його опублікування. Він діє протягом терміну дії карантину та обмежувальних заходів, введених Кабінетом Міністрів України в порядку, встановленому законом, і протягом двох місяців з моменту їх скасування", - зазначено в документі.

Документ передбачає, що тестування буде обов'язковим для осіб, які звертаються за медичною допомогою з ознаками коронавірусу, та осіб, які контактували з хворими.

Також в Україні повинні будуть проходити регулярне тестування медичні та інші працівники, які працюють в закладах охорони здоров'я, які надають допомогу хворим на коронавірус, а також особи, які здійснюють заходи, пов'язані з недопущенням поширення COVID-19, зокрема, співробітники Національної поліції і Національної гвардії, незалежно від того, контактували вони з хворим чи ні.

Згідно з документом, особи, які через проведення заходів щодо недопущення поширення коронавірусу були змушені піти на самоізоляцію або перебувають у медзакладах, отримуватимуть допомогу з тимчасової непрацездатності у розмірі 50% середньої заробітної плати, незалежно від страхового стажу.

Медпрацівники, які через коронавірус лежать у лікарні або перебувають на самоізоляції, отримуватимуть допомогу у розмірі 100% середньої зарплати, незалежно від страхового стажу.

Нагадаємо, 15 травня президент Володимир Зеленський підписав закон № 587-IX "Про внесення змін до деяких законів України з метою підвищення потенціалу системи охорони здоров'я України протидіяти поширенню коронавірусної хвороби".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram