ГоловнаПраво

Антоненкові продовжили термін утримання під вартою до 1 червня

Він перебуває під арештом з 14 грудня минулого року.

Антоненкові продовжили термін утримання під вартою до 1 червня
Архив

Печерський райсуд Києва продовжив утримання під вартою підозрюваного в організації вбивства Павла Шеремета музиканта і військового Андрія Антоненка до 1 червня.

У судовому засіданні сторона обвинувачення долучила розсекречені протоколи негласних слідчих дій.

"Ці документи підтверджують, що Антоненко нібито причетний до скоєння злочину. У протоколах про те, що його впізнають його знайомі, кажуть, що це нібито він зображений на камерах відеоспостереження. Ми долучили прослуховування телефонів, але вже є і допити. На допитах люди підтвердили, що вони дійсно це говорили", - прокоментував LB.ua прокурор Офісу генпрокурора Сергій Зузак.

Адвокат підозрюваного Станіслав Кулик поінформував, що Антоненко сказав, що не знайомий з тими, кого допитувало слідство.

"Додані сьогодні документи не впливають ні на що і не є прямими доказами. Прокуратура як завжди говорить, що є ще багато роботи і потрібно отримати низку висновків експертів за результатами призначених вже експертиз. Хоча постанов про призначення цих експертиз не наводять ні стороні захисту, ні суддям", - прокоментував Кулик.

У коментарі прокурор акцентував, що йдеться зокрема про незавершені ще раніше експертизи про підтвердження антропометричних даних, дослідження мобільного телефону Кузьменко, психологічні експертизи підозрюваних. За словами Зузака, наразі немає такої вимоги, щоб надавати ці постанови суду або стороні захисту.

Засідання з розгляду клопотання про продовження запобіжного заходу Антоненку планувалося напередодні, але воно так і не відбулося, оскільки до засідання залучили адвоката з центру безоплатної вторинної правової допомоги, від якого підозрюваний відмовився.

"Адвокати Антоненка не були належно повідомлені про дату та розгляд клопотання прокуратури. Сторона обвинувачення і судді знехтували правом підзахисного, не врахували час адвокатів, безпідставно і незаконно залучили в справу іншого адвоката з порушенням права на захист Антоненка, що свідчить про упередженість слідчого судді Білоцерківця", - вважає адвокат Кулик.

Під час сьогоднішнього засідання адвокати заявили про відвід судді Білоцерківця, оскільки цей суддя вже розглядав клопотання про продовження запобіжних заходів іншим фігурантам справи Шеремета. Однак слідча суддя Матійчук відвід не задовольнила.

Нагадаємо, організатором вбивства Павла Шеремета слідство вважає Андрія Антоненка (Ріффмастер). До свого задуму він нібито залучив мешканку Києва, волонтерку Юлію Кузьменко (Лисиця) і контрактницю Яну Дугарь, а також низку невстановлених осіб.

За версією слідства, саме Антоненко керував діями членів групи, розподілив між ними ролі, купив боєприпаси, забезпечив транспорт і вибрав час вбивства.

Антоненко перебуває під арештом з 14 грудня минулого року.

Офіс генерального прокурора на прохання слідчих поліції продовжив терміни досудового розслідування у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета ще на два місяці - до 12 червня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram