ГоловнаПраво

Шевченківський райсуд Києва почав обирати запобіжний захід ексміністрові Кожарі (оновлюється)

Кожару затримали 25 березня.

Фото: cкрин трансляции

Шевченківський районний суд Києва розпочав засідання для обрання запобіжного заходу колишньому міністру закордонних справ Леоніду Кожарі.

Засідання почалося о 15:15.

Під час засідання в залі суду перебувають лише представники сторін через карантин. Суд здійснює пряму трансляцію.

Оновлення. На початку засідання адвокат Кожари подав клопотання про те, щоб проводити засідання в закритому режимі, оскільки, за його словами, під час засідання будуть розголошуватися дані досудового розслідування, інформація про стан здоров'я ексміністра.

Як повідомляли, 25 березня колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожару затримала поліція за підозрою в умисному вбивстві ексдиректора каналу "Інтер" Сергія Старицького.

21 лютого в будинку Кожари в результаті вогнепального поранення загинув колишній керівник телеканалу "Інтер", генеральний директор Atlantic Group Сергій Старицький. У будинку перебувало троє людей: чоловік і жінка і їхній гість. Усі троє вживали алкогольні напої.

Дружина Кожари заявила, що гість вистрілив собі в голову з пістолета господаря. Однак наступного дня в поліції з'явилися дані, які дають підстави припускати, що Старицький міг не сам покінчити з життям. Тому за погодженням з прокуратурою кримінальне провадження перекваліфікували з самогубства на умисне вбивство - ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу.

Ні Кожара, ні його дружина спочатку не фігурували як підозрювані.

2 березня поліція не змогла провести слідчий експеримент, оскільки Кожара зліг у лікарню, і в будинку не було ні його, ні його дружини.

Кожара був головою МЗС з 24 грудня 2012-го до 23 лютого 2014 року, коли його відправили у відставку разом з іншими одіозними міністрами - Дмитром Табачником і Раїсою Богатирьовою. Решта Кабміну протрималася тоді ще кілька днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram