ГоловнаПраво

ДБР оголосило підозру ще одному колишньому керівнику підрозділу міліції у справі про силовий розгін Майдану

Його підозрюють у розгоні 30 листопада 2013 року.

ДБР оголосило підозру ще одному колишньому керівнику підрозділу міліції у справі про силовий розгін Майдану
Фото: Lb.ua

ДБР 25 березня оголосило підозру колишньому заступнику начальника управління громадської безпеки ГУ МВС України в Києві.

Його підозрюють у незаконному перешкоджанні мирним зібранням громадян, скоєному за попередньою змовою групи осіб (ст. 340 Кримінального кодексу України). Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

"Слідство встановило, що колишній начальник підрозділу міліції з метою виконання злочину організував і забезпечив незаконне перешкоджання проведенню зборів громадян 30 листопада 2013 року. В результаті цього бійці полку "Беркут" і військові ВВ МВС України витіснили з Майдану Незалежності близько 300 учасників зборів", - ідеться в повідомленні.

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. У разі доведення провини підозрюваному загрожують виправні роботи терміном до 2 років або арешт терміном до 6 місяців, обмеження волі до 5 років або позбавлення волі на той самий термін.

Нагадаємо, слідчі ДБР у справах Майдану 6 березня повідомили про зміну раніше оголошеної підозри колишньому голові Дніпровського районного суду міста Києва.

Слідством встановлено, що колишній голова Дніпровського райсуду, а нині адвокат 19 лютого 2014 року організував незаконне втручання в автоматизовану систему документообігу суду "Д-3" і винесення неправосудних постанов про застосування щодо 11 свідомо незаконно затриманих громадян запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для перешкоджання організації та проведенню мирних зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram