ГоловнаПраво

Суд переніс розгляд справи стосовно п'ятьох ексберкутівців на літо

Розгляд справи продовжать 4 червня.

Суд переніс розгляд справи стосовно п'ятьох ексберкутівців на літо
Архивное фото
Фото: Мария Лебедева

Святошинський районний суд Києва переніс на 4 червня розгляд справи проти 5 ексберкутівців, обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану. Про це повідомляє "РБК-Україна".

У зв'язку з карантином суд 17 березня проходив у закритому режимі. Головний суддя Сергій Дячук вирішив не проводити засідання 17 березня і переніс розгляд справи на 4 червня на 12:00 через карантин.

На засіданні були присутні двоє з п'яти звільнених беркутівців Сергій Тамтура й Олександр Маринченко.

Суд відібрав у них особисте зобов'язання прибути на процес, суддя Дячук зазначив, що у трьох інших звільнених обвинувачених такі зобов'язання не відбирали.

"Суд підкреслює, що на сьогодні відсутня будь-яка офіційна інформація про подальшу долю звільнених обвинувачених", - заявив він.

Дячук також зазначив, що ця обставина може перешкодити присяжним винести вирок.

Нагадаємо, 29 грудня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і так званими "ДНР" і "ЛНР". З полону бойовиків повернулися 76 українців. У рамках обміну Україна, зокрема, передала колишніх беркутівців, обвинувачених у розстрілах на Інститутській.

28 грудня Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід беркутівцям Олегу Янішевському, Сергію Зінченку, Павлу Аброськіну з утримання під вартою на особисте зобов'язання. Аналогічний запобіжний захід обрали Сергію Тамтурі й Олександру Маринченку, які перебували під домашнім арештом. Усі вони були внесені в список на обмін і передані бойовикам 29 грудня.

Колишніх беркутівців судять за перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство і заподіяння тілесних ушкоджень активістам Євромайдану. Процес був близький до стадії дебатів, його фінал прогнозували на 2020 рік. Відбулося більш ніж 200 результативних засідань, кожне тривало від 2 до 6 годин. Це найважливіша і найпрогресивніша справа з усіх "майданівських" справ. У ній понад 200 потерпілих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram