ГоловнаПраво

У справі про побиття та викрадення Луценка й Вербицького з'явився новий підозрюваний

Одержано дозвіл на його затримання.

У справі про побиття та викрадення Луценка й Вербицького з'явився новий підозрюваний
Юрий Вербицкий
Фото: facebook/olya.tarasovych

Прокурори Офісу генпрокурора України оголосили підозру учаснику злочинної організації, яка причетна до насильницької протидії мирним акціям протесту, викрадення й побиття учасників Революції Гідності.

Йому інкримінують ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 146 Кримінального кодексу, повідомили в пресслужбі ОГП.

Досудове розслідування кримінального провадження проводиться за фактом викрадення й тортур учасників Майдану Ігоря Луценка і Юрія Вербицького.

"У зв'язку з тим, що зазначена особа не прийшла на виклик, 28 лютого одержано дозвіл слідчого судді на його затримання", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у листопаді колишній народний депутат Ігор Луценко опублікував матеріали кримінального провадження щодо свого викрадення та вбивства Юрія Вербицького, яке сталося під час Революції Гідності в січні 2014 року.

У документах ідеться про те, що нинішній депутат від "Слуги народу" Сергій Литвиненко з 19 по 22 січня (викрадення відбулося вночі проти 21 січня) 24 рази говорив по телефону з якимось Щинкіним, який є фігурантом цього кримінального розслідування.

Ігоря Луценка і Юрія Вербицького викрали з приміщення Олександрівської лікарні вночі проти 21 січня. Прямо з кабінету лікаря їх вивезли за місто, катували, били, а після викинули в ліс під Києвом, у різних місцях. Ігорю Луценку вдалося врятуватися, а Юрій Вербицький був знайдений мертвим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram