ГоловнаПраво

Підозрюваного в отриманні хабаря голову Чернівецької облради усунули з посади

Таке рішення ухвалила Апеляційна палата ВАКС.

Підозрюваного в отриманні хабаря голову Чернівецької облради усунули з посади
Фото: ru.molbuk.ua

Підозрюваного в отриманні $180 000 хабаря голову Чернівецької облради Івана Мунтяна відсторонили від посади. Про це повідомили в пресслужбі Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Апеляційна палата розглянула скаргу прокурора на постанову судді, якій було відмовлено у відстороненні підозрюваного від його посади.

"Керуючись главою 14 Кримінального процесуального кодексу України та частиною 5 статті 65 Закону України "Про запобігання корупції", якою передбачено усунення від виконання повноважень на посаді особи, якій повідомлено про підозру у вчиненні нею злочину, який стосується її службової діяльності, колегія суддів прийняла рішення відсторонити голову Чернівецької обласної ради від посади. Рішення набуло чинності з моменту проголошення, є остаточним і оскарженню в касаційному порядку не підлягає", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, за даними правоохоронців, голова Чернівецької облради в липні 2019 року зажадав у бізнесмена $ 400 000 за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу "Брусниця", що належить до комунальної власності. Протягом серпня-жовтня 2019 року він отримав від підприємця частину суми в розмірі $180 000.

Мунтян був затриманий, йому призначили заставу 10 млн гривень. 28 лютого запобіжний захід залишили без змін.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram