ГоловнаПраво

Екснардепа Бобова оштрафували за недекларування 52 млн фінансових зобов'язань і нерухомості

Штраф склав 51 000 гривень. 

Екснардепа Бобова оштрафували за недекларування 52 млн фінансових зобов'язань і нерухомості
Геннадий Бобов
Фото: www.gorrda.gov.ua

Вищий антикорупційний суд визнав винним і оштрафував на 51 000 гривень колишнього народного депутата України, який вніс недостовірні дані в декларацію.

Він не задекларував фінансових зобов'язань у розмірі 52 млн гривень, повідомили на сторінці САП у Facebook.

"У щорічних деклараціях за 2015-2018 роки та в декларації, поданій у серпні 2019 року перед звільненням з посади народного депутата, він не вказав фінансових зобов'язань у розмірі 52 млн гривень, дорогої нерухомості і власності приватного підприємства з часткою у статутному капіталі 98,2%", - уточнили в прокуратурі.

26 лютого між прокурором САП і обвинуваченим колишнім нардепом було підписано договір про визнання провини. ВАКС затвердив його, а колишнього нардепа визнав винним за ст. 366-1 Кримінального кодексу і призначив йому штраф у розмірі 51 000 гривень із забороною на заняття деяких посад терміном на рік.

Як пишуть "Українські новини", йдеться про екснардепа Геннадія Бобова ("Відродження").

Нагадаємо, 28 січня Бобова запідозрили у внесенні недостовірних даних у декларації.

У травні 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко вирішив внести в Раду подання на зняття недоторканності з Бобова. Бобова підозрювали за ст. 212 (ухилення від сплати податків) і ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу. Пізніше Бобов сплатив у державний бюджет 37,9 млн гривень у вигляді нарахувань за податковими зобов'язаннями, але пообіцяв судитися за них. Луценко після цього відкликав подання.

Через рік Бобов відсудив у держави 38 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram