ГоловнаПраво

Обвинуваченим у справі Гандзюк оголосили нові підозри

Йдеться про Ігоря Павловського і його спільників.

Обвинуваченим у справі Гандзюк оголосили нові підозри
Фото: Lb.ua

Офіс генпрокурора і прокуратура Херсонської області спільно з СБУ підготували підозри чотирьом учасникам злочинної організації, які здійснювали насильницькі дії щодо громадян і підпалювали їхнє майно з метою залякування та припинення громадської діяльності.

За версією слідства, вони причетні до викрадення авто на суму близько 5 млн гривень, здійсненого організованим злочинним угрупованням і з застосуванням насильства, небезпечним для життя і здоров'я потерпілого (ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу). Також проведено 10 обшуків за місцем проживання фігурантів, повідомили в пресслужбі Офісу генпрокурора.

"Зазначені слідчі і процесуальні дії відбулися за нововиявленими обставинами у провадженнях за фактом нападу на Катерину Гандзюк і створення цієї злочинної організації", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, повідомили про підозру керівникові злочинного угруповання - колишньому помічнику народного депутата України попередніх скликань, який перебуває під вартою (Ігореві Павловському). Його затримали того самого дня. На суді він заявив, що не причетний до нападу на Гандзюк і назвав себе "випадковим слухачем".

Крім того, 26 лютого суд дозволив перевести в установу попереднього ув'язнення в Києві окремих співучасників нападу на Катерину Гандзюк, які відбувають покарання згідно з вироком суду Дніпропетровської області.

Нагадаємо, 20 січня в Херсоні пройшли обшуки у справі Гандзюк і спецоперація з усунення злочинного угруповання.

Катерина Гандзюк померла в лікарні в листопаді 2018 року, після трьох місяців лікування від хімічних опіків. Активістку облили кислотою біля її будинку в Херсоні.

6 червня 2019 суд виніс вироки виконавцям нападу на Гандзюк - вони отримали від 3 до 6,5 років ув'язнення. Окремо судять Ігоря Павловського, якого слідство вважає посередником між замовниками та виконавцями вбивства. Підозрюваними в замовленні та організації нападу є Владислав Мангер і Олексій Левін.

21 серпня батько Катерини Гандзюк заявив, що він розчарований відсутністю результатів зустрічі з президентом Володимиром Зеленським. 3 жовтня ГПУ замінила групу прокурорів у справі про вбивство Гандзюк.

У листопаді підозрюваному в причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк - голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру - майже удвічі зменшили заставну суму. Адвокати Мангера наполягали на зменшенні заставної суми у зв'язку з перекваліфікацією справи із замовлення вбивства на замовлення заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. Вони просили знизити її з 2,5 млн гривень до 148 тисяч грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram