ГоловнаПраво

ДБР передало до суду справу колишнього слідчого, якого звинувачують у незаконних затриманнях учасників Майдану

Його звинувачують за п'ятьма статтями Кримінального кодексу.

ДБР передало до суду справу колишнього слідчого, якого звинувачують у незаконних затриманнях учасників Майдану
Фото: dbr.gov.ua

До суду відправили обвинувальний акт проти колишнього слідчого Дніпровського районного управління ГУ МВС у Києві, підозрюваного у злочинах проти учасників Майдану. Про це повідомили в пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Колишній правоохоронець звинувачується в зловживанні владою і службовим становищем (ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України); свідомо незаконному затриманні (ч.3 ст. 371); притягненні свідомо невинного до відповідальності з обвинуваченням його у вчиненні особливо тяжкого злочину, зі створенням штучних доказів і фальсифікації (ч.2 ст. 372); службовому підробленні (ч.1 ст. 366); у незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій (ст. 340).

"Слідством встановлено, що колишній правоохоронець незаконно затримав та притягнув до відповідальності чотирьох осіб за нібито участь у масових заворушеннях 18 лютого 2014 року в центрі Києва", - додали в ДБР.

Слідчі ДБР перевіряють правомірність дій і рішень правоохоронців і суду Дніпровського району під час затримання, притягнення до відповідальності та застосування запобіжних заходів щодо 11 осіб у період 18-19 лютого 2014 року.

Нагадаємо, що цьому колишньому слідчому оголосили підозру 6 лютого 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram