ГоловнаПраво

Кандидатка в члени Нацради піде під суд за підроблений диплом

Марія Андреас була радницею ексголови Харківської ОДА.

Кандидатка в члени Нацради піде під суд за підроблений диплом
Мария Андреас
Фото: facebook.com/andreas.mariya

Харківська місцева прокуратура №2 скерувала в суд обвинувальний акт ексрадниці колишньої голови Харківської облдержадміністрації, обвинуваченої в тому, що вона під час проходження конкурсу на посаду держчиновника Нацради з питань телебачення і радіомовлення надала конкурсній комісії підроблений диплом про отримання вищої освіти.

Про це інформує пресслужба обласної прокуратури.

"11 лютого 2020 року обвинувальний акт щодо жінки скеровано до суду за вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України (використання свідомо підробленого документа)", - йдеться в повідомленні.

Представники Нацради звернулися в правоохоронні органи після того, як підозрювана не пройшла спецперевірку, оскільки її диплом був підробленим.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або ж обмеження волі на строк до двох років.

Згідно з даними, опублікованими в пресі, обвинувачена - колишня радниця Юлії Світличної Марія Андреас. У конкурсних документах вона вказала диплом про закінчення НТУ "ХПІ" від 2003 року, тоді як у самому ВНЗ стверджують, що вона була відрахована ще 2000 року.

Повідомлення про підозру прокуратура вручила Андреас у листопаді 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram