ГоловнаПраво

Підозрюваний у справі Шеремета Антоненко відмовився свідчити до виконання його прохань

Він написав відкритого листа слідчому.

Підозрюваний у справі Шеремета Антоненко відмовився свідчити до виконання його прохань
Фото: Макс Левин

Підозрюваний у справі про вбивство Павла Шеремета Андрій Антоненко відмовився свідчити до виконання низки його прохань. Відкритий лист Антоненка слідчому Бирку опубліковано на сторінці Free Riff у Facebook.

Антоненко заявив, що був неприємно здивований тим, як слідчий "викривив суть показань у своєму клопотанні про продовження арешту". Підозрюваний наполягає, що все ним сказане є правдою.

"Я не приховував жодної обставини свого життя і відповідав на всі поставлені запитання. Хоча тепер розумію, чому адвокати радили відмовитися говорити. Ви самі приховуєте від нас докази моєї невинності. Візьміть до уваги, що будь-яка співпраця зі слідством можлива тільки після усунення порушень закону з вашого боку, в тому числі надання адвокатам можливості ознайомитися з документами, експертизами, які ви обіцяєте надати понад місяць, а також офіційного експертного вимірювання мого зросту. Крім того, негайно надайте дозвіл моїм адвокатам на доступ до моєї особової справи в ІТТ", - йдеться в листі.

До цього моменту, підкреслив Антоненко, він відмовляється відповідати на будь-які питання на підставі ст. 63 Конституції України.

Фото: facebook.com/FreeAntonenko

Нагадаємо, 5 лютого Печерський районний суд Києва продовжив арешт Андрія Антоненко (Ріффмастера) без права внесення застави до 4 квітня.

Раніше повідомлялося, що захисту Антоненка дали менш ніж три години на ознайомлення з двома томами справи в обсязі приблизно 400 сторінок. Це сталося через те, що адвокатам надали клопотання прокурора і матеріали справи менш ніж за годину до судового засідання. Захисники підкреслили, що це грубе порушення прав підозрюваного.

Крім того, Антоненкові не дозволяють бачитися з родиною. За весь час перебування під вартою у нього було тільки одне побачення з дружиною, з матір'ю - жодного.

Нагадаємо, Антоненка заарештували 14 грудня. За версією слідства, саме він керував діями членів групи, розподілив між ними ролі, купив боєприпаси, забезпечив транспорт і вибрав час вбивства.

За Шереметом довго стежили, при цьому підозрювані для маскування нібито використовували перуки, сонцезахисні окуляри і змінний одяг.

Антоненко подав до суду на президента Володимира Зеленського, голову МВС Арсена Авакова, першого заступника голови Нацполіції Євгена Коваля і генпрокурора Руслана Рябошапку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram