ГоловнаПраво

Справу проти Кернеса розглядатимуть у суді заново

Мера Харкова і його охоронців звинувачують у побитті учасників мирних протестів.

Справу проти Кернеса розглядатимуть у суді заново
Фото: Макс Левин

Полтавський апеляційний суд задовольнив скаргу Офісу генпрокурора і потерпілих у кримінальному провадженні за фактом позбавлення волі та завдання тяжких ушкоджень учасникам мирних акцій протесту в січні 2014 року в Харкові.

Тепер обвинувальний акт у цьому провадженні, фігурантом якого є харківський мер Геннадій Кернес, відправлено на новий судовий розгляд, повідомили в пресслужбі Офісу генпрокурора

"Нагадаємо, районний суд Полтави закрив кримінальне провадження за обвинуваченням міського голови і його охоронців у зв'язку з нібито відмовою сторони обвинувачення від підтримки державного звинувачення. Варто відзначити, що суд, приймаючи таке рішення, незаконно інтерпретував відсутність прокурорів ГПУ влітку 2018 року з невідомих причин на судовому засіданні як фактичну відмову від обвинувачення", - підкреслили в повідомленні.

Нагадаємо, Кернеса і двох його охоронців звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу.

Вони, за версією слідства, викрали та побили двох євромайданівців. При цьому Кернес особисто бив активістів, заявляв міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

У серпні 2018 року Київський районний суд Полтави закрив кримінальне провадження проти мера Харкова Геннадія Кернеса. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram