ГоловнаПраво

Справи підозрюваних у вбивстві журналіста Сергієнка направили в суд

Черкаського журналіста і громадського діяча викрали і вбили у квітні 2014 року.

Справи підозрюваних у вбивстві журналіста Сергієнка направили в суд
Василь Сергиенко
Фото: infomist.ck.ua

Офіс Генерального прокурора направив до суду обвинувальний акт щодо двох учасників злочинного угруповання, підозрюваних у викраденні і вбивстві журналіста Василя Сергієнка.

Про це інформує пресслужба офісу.

"Офіс Генерального прокурора 24 січня 2020 направив до суду обвинувальний акт стосовно особи за фактом незаконного проникнення 4 квітня 2014 на територію домоволодіння журналіста та учасника "Самооборони Євромайдану Черкаської області" В. Сергієнка в м Корсунь-Шевченківський Черкаської області, звідки журналіст був викрадений і в подальшому цього ж дня жорстоко вбитий (п. п. 3, 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 162 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Крім того, вказаному громадянину і ще одній особі інкримінується участь у злочинній організації, яка діяла в період з листопада 2013 по липень 2015 року на території Київської та Черкаської областей (ч. 1 ст. 255 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершував Центральний апарат Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, 4 квітня 2014 журналіста та активіста Василя Сергієнка викрали з будинку в місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області. Наступного ранку його знайшли замордованим насмерть в лісі. За словами рідних загиблого, Сергієнко займався розслідуванням земельних махінацій, які вивели його на колишнього нардепа Генадія Бобова.

У вбивстві Василя Сергієнка звинувачують Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка і Романа Недибалюка, а також Андрія Іносова і Валентина Завражина. Всі вони, за даними слідства, входили в злочинне угрупування з двох підрозділів, один з яких мав викрасти Сергієнка, а другий - вбити його і закопати в лісі.

У липні 2017 прокуратура Черкаської області затвердила і направила до суду обвинувальний акт стосовно організатора та одного з виконавців викрадення і вбивства Сергієнка - Вадима Мельника і Віктора Горбенка.

8 січня Городищенський суд Черкаської області відпустив Вадима Мельника під домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram