ГоловнаПраво

Із судді Вовка зняли обвинувачення у завідомо неправосудному рішенні

Його виправдали "через відсутність доказів вчинення злочину".

Із судді Вовка зняли обвинувачення у завідомо неправосудному рішенні
Фото: LB.ua

Вишгородський районний суд Київської області виправдав суддю Печерського райсуду Сергія Вовка, якого обвинувачують у винесенні завідомо неправосудного рішення.

Про це йдеться у вироку від 15 січня, внесеного до Єдиного реєстру судових рішень, пише "Українська правда". Вовка звинувачували в діях, які призвели до незаконного позбавлення квартири й автомобіля мешканки Києва.

За її словами, вона є власницею квартири, купленої 2011 року за власні гроші. Вона в ній проживала і була зареєстрована. У жовтні 2014-го їй прийшло повідомлення, що власником цієї квартири і автомобіля на підставі рішення Печерського райсуду стала інша людина. Після цього жінка звернулася до юристів і почала процес оскарження цього рішення суду, аргументуючи це тим, що повістки на засідання їй не приходили.

В апеляційному суді чоловік, який оформив на себе квартиру і авто, відмовився від позову - і провадження закрили.

Згідно з вироком, сторона звинувачення Сергія Вовка заявляла, що він, "діючи умисно, в інтересах позивача, заздалегідь позбавивши потерпілу реалізації її процесуальних прав на участь у судових засіданнях.., не дослідив доказів у справі, надав необґрунтовану перевагу доказам, які свідчать на користь позивача перед іншими доказами, зробив висновки, які явно не відповідають фактичним обставинам справи, що призвело до неправосудного рішення суду".

Однак суддю визнали невинним у висуненому обвинуваченні і виправдали "через відсутність доказів вчинення злочину".

Оскаржити виправдальний вирок можна протягом 30 днів. У прокуратурі Києва підтвердили, що подаватимуть апеляцію.

Нагадаємо, Сергій Вовк відомий тим, що засудив ексголову МВС Юрія Луценка до тюремного ув'язнення.

Після втечі Віктора Януковича він став фігурантом кримінального провадження і був відсторонений від посади. Однак пізніше Вовк повернувся на роботу в Печерський суд.

4 березня 2015 року Верховна Рада дала згоду на затримання й арешт суддів Печерського райсуду Вовка, Оксани Царевич і Віктора Кицюка, підозрюваних у винесенні завідомо неправосудних рішень.

У серпні 2019-го він задовольнив позов колишнього заступника голови Адміністрації президента Андрія Портнова про захист честі і гідності та присудив стягнути з держбюджету 7 млн грн на його користь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram