ГоловнаПраво

Апеляція виправдала керівника секретаріату Вищої ради правосуддя

Рішення суду першої інстанції скасовано.

Апеляція виправдала керівника секретаріату Вищої ради правосуддя
Сергій Пушкар
Фото: Судебно-юридическая газета

Київський апеляційний суд скасував рішення Шевченківського райсуду Києва, яким керівника секретаріату Вищої ради правосуддя Сергія Пушкаря визнано винним у незаконному використанні інформації та підтасуванні результатів конкурсу на посаду голови Державної судової адміністрації. Відповідне рішення було прийнято 24 грудня минулого року, повідомив Пушкар на сторінці у Facebook.

Як відомо, Національне агентство запобігання корупції звинуватило Пушкаря в корупції та незаконному використанні інформації з метою перемоги в конкурсі, який проходив із 17 січня по 15 лютого минулого року.

12 серпня Шевченківський райсуд Києва визнав його винним і оштрафував на 1700 грн. Але апеляційний суд скасував це рішення.

"У матеріалах справи відсутні належні та допустимі докази.., які вказували б на факт використання (Пушкарем - LB.ua) інформації з обмеженим доступом, яка стала йому відома у зв'язку з виконанням своїх службових повноважень", - йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя оголосила конкурс на посаду голови і заступників голови Державної судової адміністрації 17 січня минулого року. Переможцем на посаду глави ДСА став керівник секретаріату ВРП Сергій Пушкар.

Результати конкурсу голова ДСА Зеновій Холоднюк оскаржив у Касаційному адмінсуді Верховного Суду. Окружний адмінсуд Києва ухвалив рішення про призупинення дії рішення конкурсної комісії, яким Пушкаря визначено переможцем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram