ГоловнаПраво

"Суд" у Криму зняв судимість з журналіста Миколи Семени

Рішення має набути чинності через 10 календарних діб.

"Суд" у Криму зняв судимість з журналіста Миколи Семени
Николай Семена

Підконтрольний Росії Залізничний суд Сімферополя розглянув і задовольнив клопотання адвоката кримського журналіста Миколи Семени про дострокове припинення випробувального терміну та зняття з нього судимості.

Про це з посиланням на правозахисників повідомляє Крим.Реалії.

Рішення має набути чинності через 10 календарних діб.

Раніше Національна спілка журналістів України вимагала від уряду України і особисто президента Володимира Зеленського включити українського журналіста, кримчанина Миколу Семену в список осіб, що утримуються на окупованих територіях (так званий обмін "всіх на всіх") і сприяти його поверненню на материкову частину України найближчим часом.

Нагадаємо, Микола Семена, журналіст "Радіо Свобода" і "Крим.Реалії" звинувачувався російською владою в публічних закликах до порушення територіальної цілісності РФ. У квітні 2016 року в його будинку ФСБ провела обшук, а в травні того самого року йому було пред'явлено обвинувачення в тому, що журналіст опублікував статтю, яку розцінили як "виправдання тероризму".

22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя засудив Семену до двох з половиною років умовно з випробувальним терміном у три роки і забороною займатися публічною діяльністю. У грудні того самого року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом'якшив вирок Семени в частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до двох років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram