ГоловнаПраво

Генпрокуратура призупинила розслідування проти ексголови Вищого госпсуду Татькова

Він перебуває в розшуку.

Генпрокуратура призупинила розслідування проти ексголови Вищого госпсуду Татькова
Виктор Татьков
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура припинила розслідування кримінальної справи проти колишнього голови Вищого господарського суду Віктора Татькова, пишуть "Українські новини" з посиланням на матеріали справи.

Провадження зупинено наприкінці 2019 року у зв'язку з розшуком Татькова.

"При цьому Генпрокуратурі відомо, що Татьков перебуває в Австрії, проте навесні 2019 року він відмовився прийняти повідомлення про підозру від слідчого у Відні. У грудні минулого року Вищий антикорупційний суд відмовився скасувати постанову ГПУ про зупинку справи", - уточнили в агентстві.

Татькова оголошено в розшук за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей), ч. 1 ст. 255 (створення ОЗУ), ч. 4 ст. 368 (хабарництво), ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення), ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 375 (пособництво в прийнятті суддею неправосудного рішення), ч. 2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 2 ст. 376-1 (втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, у вересні 2019 Вищий антикорупційний суд заочно заарештував голову Вищого господарського суду часів Януковича Віктора Татькова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram