ГоловнаСуспільствоПодії

Ще одного "ексберкутівця", обвинуваченого у розстрілі Небесної сотні, випустили під домашній арешт

Справу розглядали у Святошинському районному суді Києва.

Ще одного "ексберкутівця", обвинуваченого у розстрілі Небесної сотні, випустили під домашній арешт
Фото: Lb.ua

У Святошинському районному суді Києва сьогодні розглянули клопотання прокурорів про продовження запобіжного заходу п'ятьом "ексберкутівцям", обвинуваченим у розстрілах Небесної сотні та інших злочинах. Таке клопотання розглядають кожні два місяці, оскільки запобіжний захід обирають саме на такий термін.

Суд під головуванням судді Сергія Дячука виніс рішення залишити ще на два місяці Янишевського, Аброськіна і Зінченка під вартою, а Маринченка - відпустити під цілодобовий домашній арешт.

За словами прокурора у справі Ігоря Земскова, мотивація суду - не встановлено даних щодо того, що зброя Маринченка зникла, і що з неї вбивали протестувальників.

Прокурори у справі просили усім п'ятьом продовжити обрані ним раніше запобіжні заходи.

Нагадаємо, Святошинський суд відпустив одного з обвинувачених у вбивствах "беркутівців" Тамтуру під домашній арешт, а у жовтні навіть дозволив зняти електронний браслет, щоб "влаштуватися на роботу".

Також у липні Шевченківський суд відпустив під домашній арешт ексглаву СБУ Олександра Щеголєва, а у жовтні пом'якшив запобіжний захід до особистого зобов'язання. 27 листопада Київський апеляційний суд звільнив "ексберкутівця" Шаповалова з-під варти під домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram