ГоловнаПолітика

Турчинов очолив виборчий штаб "Європейської солідарності"

Він заявив, що "прийшов час забувати старі конфлікти і об'єднуватися".

Турчинов очолив виборчий штаб "Європейської солідарності"
Фото: Макс Левин

Колишній глава Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов очолив виборчий штаб, який створила партія "Європейська солідарність". Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook.

Він повідомив, що йому "боляче спостерігати, як країна неухильно наближається до соціально-економічної катастрофи".

"Мені боляче спостерігати, як національна безпека й оборона, яким я присвятив частину свого життя, знову стають далеко не першим пріоритетом держави, що в умовах війни неприпустимо", – зазначив він.

Турчинов заявив, що нині як ніколи потрібне об'єднання й консолідація всіх відповідних патріотичних сил і всіх, хто здатен професійно діяти в екстремальних умовах кризи.

"Мене не цікавлять депутатський мандат або державні посади, але щоби допомогти об'єднавчому процесу й підготувати якісні кадри ефективних управлінців, я прийняв пропозицію очолити штаб, який створює українська опозиційна політична сила "Європейська солідарність". Прийшов час забувати старі конфлікти й об'єднуватися, щоби подолати всі кризи й негаразди, забезпечити розвиток України як могутньої демократичної європейської держави", – підсумував він.

Нагадаємо, що Турчинов на парламентських виборах 2012 року пройшов у Раду під четвертим номером у виборчому списку ВО "Батьківщина".

22 лютого 2014 року його обрали на посаду голови Верховної Ради України. З 23 лютого, після втечі Віктора Януковича призначений виконувачем обов'язків Президента України, до обрання глави держави на позачергових виборах 25 травня 2014 року. З 25 лютого Турчинов був уповноважений підписувати закони України до обрання нового Президента. З 26 лютого був Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України.

У вересні 2014 року на з'їзді його обрали керівником штабу політичної партії "Народний фронт".

У 2014 році на дострокових виборах до Верховної Ради балотувався за списками партії "Народний фронт" під №3. З жовтня був народним депутатом Верховної Ради VIII скликання.

16 грудня 2014 року було указом президента України Петра Порошенка призначено секретарем Ради національної безпеки й оборони.

17 травня 2019 року Секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов подав у відставку у зв'язку з припиненням повноважень Президента Петра Порошенка.

19 травня Президент Петро Порошенко звільнив Турчинова з посади секретаря Ради національної безпеки та оборони України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram