ГоловнаПолітика

Зеленський в День Конституції закликав українців не змагатися в кмітливості, як обійти закон

"Пам'ятаймо про це кожен раз, коли ми заходимо в метро без маски".

Зеленський в День Конституції закликав українців не змагатися в кмітливості, як обійти закон
Владимир Зеленский
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський привітав українців із Днем Конституції та закликав "поважати закон, а не змагатися в кмітливості, як можна його обійти".

Глава держави записав відеозвернення в Херсонській області, де напередодні перебував із робочою поїздкою.

"Що для мене берегти Україну? Відповідь проста – це берегти кожного українця. І саме конституційні права громадянина є підказкою, як це робити. Ми повинні навчитися поважати права одне одного. Розуміти, що коло твоїх прав не може зазіхати на права іншої людини. Поважати закон, а не змагатися в кмітливості, як можна його обійти", – сказав президент.

"Пам'ятаймо про це кожен раз, коли ми заходимо в метро без маски, включаємо вночі музику, підпалюємо траву, рубаємо власний ліс або їдемо перевантаженої фурою", – уточнив Зеленський.

Президент закликав українців пообіцяти собі, що "передамо наступному поколінню нову країну".

У неділю вранці Зеленський також поклав квіти до пам'ятника творця першої української Конституції Пилипа Орлика в Києві.

Фото: president.gov.ua

Нагадаємо, 28 червня 1996 року Верховна Рада прийняла першу Конституцію незалежної української держави. Депутати працювали над проєктом, залишаючись у сесійній залі всю ніч із 27 на 28 червня. День Конституції України, відповідно до Основного Закону, є державним святом і неробочим днем. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram