ГоловнаПолітика

Справу про "продаж" посади голови Житомирської ОДА за $1,65 млн передали в суд

Судитимуть двох осіб.

Справу про "продаж" посади голови Житомирської ОДА за $1,65 млн передали в суд
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Офіс генерального прокурора передав до суду обвинувальний акт у справі про "продаж" посади голови Житомирської ОДА за $1,65 млн.

Про це йдеться на сайті офісу.

Судитимуть двох осіб. За версією слідства, вони намагалися шахрайським шляхом заволодіти великою сумою грошей за допомогу в призначенні на посаду голови обласної адміністрації. Вони посилалися на зв'язки в Кабінеті Міністрів і Офісі президента.

Чоловіків затримали під час отримання $550 тис., які нібито повинні були стати першою частиною хабара.

Їм закидають ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369 - обіцянка неправомірної вигоди. Слідство вело Головне управління Національної поліції в Києві.

Нагадаємо, що після їх затримання було ще кілька схожих випадків. Того ж дня правоохоронці затримали під час отримання першої частини грошей у сумі $350 тис. чоловіка, який намагався заволодіти грошовими коштами громадянина в розмірі $3 млн 100 тис. за нібито сприяння в призначенні його на посаду голови Миколаївської ОДА "через своїх знайомих в Офісі президента і Кабінеті Міністрів.

У квітні затримали псевдопредставника голови Офісу президента, який вимагав $200 тис. за "призначення на посаду" в Держлісагентство.

У червні затримали двох киян за підозрою в шахрайській спробі "продати" посаду голови Харківської ОДА і податкової служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram