ГоловнаПолітика

Насіров не прийшов до суду через "загострення хронічної хвороби"

Колишній фіскал вже чотири дні нібито в лікарні.

Колишній голова Державної фіскальної служби Роман Насіров не прийшов до суду, де розглядають його справу, за станом здоров'я.

Засідання, яке він пропустив, транслювалося на Youtube-каналі Вищого антикорупційного суду.

Адвокати Насірова заявили, що "у зв'язку з різким загостренням хронічних хвороб" Насіров ще 18 червня нібито був госпіталізований до клінічної лікарні "Феофанія" і знаходиться там на стаціонарному лікуванні.

Вони сказали, що їхній підзахисний за станом здоров'я брати участь у засіданні не може.

Але оскільки документів, що підтверджують госпіталізацію Насірова, у них не було, сторона звинувачення попросила визнати, що обвинувачений не прийшов до суду без поважної причини.

"З 18 числа – і ніяких документів немає, які підтверджують медичну хворобу. Ну ми ж про Насірова трохи знаємо його стан, що він може хворіти. Незрозуміло, чому він не надав якихось документів через захисників або особисто, що саме за хвороба й чи є в нього можливість бути на судовому засіданні", – сказав прокурор.

Члени судової колегії, порадившись, вирішили клопотання захисту задовольнити частково і відклали засідання на 23 червня. При цьому причини неявки Насірова визнали неповажними.

Нагадаємо, що у 2017 році Насірову вручили підозру в лікарняній палаті у "Феофанії", де йому діагностували інфаркт.

Детективи НАБУ переправили його в Інститут кардіології імені М. Д. Стражеска для додаткових обстежень, і там інфаркт не підтвердили. У результаті Насірову обирали запобіжний захід, коли він лежав на каталці під картатою ковдрою.

Згодом Насіров подав до суду на лікаря, який не підтвердив інфаркт, але позов програв.

Колишнього главу ДФС звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки). Разом із ним судять колишнього начальника департаменту погашення заборгованостей ДФС Володимира Новікова.

За даними слідства, у 2015–2016 роках Насіров, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам місцевих органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram