ГоловнаПолітика

Під Офісом президента зібрався мітинг на підтримку Порошенка

Учасники вимагають "припинити політичні репресії".

Під Офісом президента зібрався мітинг на підтримку п'ятого президента України, співголови фракції "Європейська солідарність" Петра Порошенка. Його учасники вимагають "припинити політичні репресії", передає кореспондент LB.ua.

Фото: Макс Требухов

До походу під ОПУ після засідання Печерського райсуду Києва щодо обрання Порошенку запобіжного заходу закликав колишній спікер парламенту Андрій Парубій. 

Фото: Макс Требухов

Серед учасників акції - нардепи від "ЄС" Софія Федина та Олексій Гончаренко.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Люди скандували "Слуга, виходь - народ прийшов" і "Майдан живе".

Сам Петро Порошенко участі в акції не брав, оскільки вирушив до церкви, щоб готуватися до прощання зі своїм батьком, померлим 16 червня.

Нагадаємо, що суддя Сергій Вовк відклав обрання запобіжного заходу Петру Порошенку на 1 липня. Він аргументував це зміною клопотання прокуратури про обрання запобіжного заоду у вигляді особистого зобов'язання, а не арешту. Захист Порошенка виступав проти такого рішення, закликаючи винести рішення по суті.

Порошенка підозрюють в тому, що на посаді президента України в 2018 році шляхом видання "очевидно злочинного наказу" спонукав голову Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка до перевищення ним влади і службових повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram