ГоловнаКультура

Рада прийняла закон про підтримку культури і креативних сфер

Депутати ввели субсидію для кіно в обсязі до 100% від кошторису.

Рада прийняла закон про підтримку культури і креативних сфер
Фото: nus.org.ua

Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт №3377 про підтримку культури і креативних сфер, який напередодні закликав розглянути президент Володимир Зеленський.

Законопроєкт опублікований на сайті парламенту.

Серед іншого, він передбачає державну субсидію для кінематографії в обсязі до 100% від кошторису кіно. Відповідні субсидії надаються для національних ігрових фільмів, анімаційних, документальних, фільмів для дитячої аудиторії, фільмів художньої та культурної значущості (авторських), телевізійних фільмів, телесеріалів і фільмів-дебютів.

Також Кабінету Міністрів доручається розробити й затвердити умови надання держсубсидії на розвиток кінопроєкту, знайти кошти на субсидування 50% витрат концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення на електроенергію та інші акти, які вимагають додаткового виділення коштів із бюджету.

Також Рада зменшила плату за оренду (найм) невикористаного в повному обсязі майна для наймачів установ культури на період обмежень, пов'язаних із карантином.

Плата за користування нерухомим майном повинна бути знижена на вимогу наймача, який здійснює підприємницьку діяльність із використанням цього майна протягом усього часу.

Розмір плати не може перевищувати сукупний (пропорційно орендованої площі) обсяг витрат, які орендар здійснив або повинен буде здійснити за відповідний період для внесення плати за землю, сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, й оплати вартості комунальних послуг.

Зазначені витрати покладаються на наймача як оплату за користування майном за відповідний період пропорційної площі нерухомого майна, яку він наймає згідно з договором, якщо договором не передбачено обов'язку наймача самостійно сплатити ці витрати повністю або частково.

Нагадаємо, у квітні профільний комітет Ради підтримав законопроєкти щодо підтримки культури та креативних індустрій під час карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram