ГоловнаПолітика

Зеленський провів телефонну розмову з Папою Римським Франциском

Сторони обговорили гуманітарні виклики через пандемію коронавірусу.

Зеленський провів телефонну розмову з Папою Римським Франциском
Фото: EPA/UPG

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Папою Франциском

Сторони обговорили ситуацію з коронавірусом і гуманітарні виклики, які постали перед світом, повідомили в пресслужбі Офісу президента.

Папа Франциск зазначив, що цінує прагнення України до солідарності.

"Підтримка Вашої Святості в питаннях єдності, солідарності та відкритості Європи є важливою для України. Важливо вже зараз працювати над відновленням взаємної довіри і зміцненням взаємодії на континенті", - повідомив Зеленський.

Він поінформував Папу Франциска про заходи, до яких Україна вдалася під час карантину, в тому числі про онлайн-формат навчання дітей. Також обговорювалася ситуація з безпекою на Донбасі і в окупованому Криму.

"Ми шукаємо рішення про просування вперед в мирному врегулюванні. Україна не піде на порушення "червоних ліній" щодо власної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності", - повідомив Зеленський.

Його Святість подякував українському президентові за спроби мирного врегулювання і зазначив, що опікується питанням звільнення українського військового Віталія Марківа, якого засудили в Італії.

Папа Франциск і Зеленський також обговорили співпрацю в гуманітарній сфері. Зеленський підтвердив запрошення Його Святості здійснити візит в Україну.

Нагадаємо, що в лютому 2020 Володимир Зеленський здійснив візит у Ватикан. Під час зустрічі з Папою Римським Франциском попросив допомогти зі звільненням українців, які перебувають у полоні на Донбасі, в Криму і в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram