ГоловнаПолітика

Питання Консультативної ради щодо Донбасу вже є недоцільним, - Резніков

"Забули і йдемо далі".

Питання Консультативної ради щодо Донбасу вже є недоцільним, - Резніков
Фото: Макс Левин

Питання про створення Консультативної ради в Тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі вже є недоцільним.

Про це віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив в інтерв'ю Укрінформу.

За словами Резнікова, говорити про можливе створення Консультативної ради вже неактуально.

"Немає відповіді від німецької сторони, від французької, від ОБСЄ. Тому це питання вже є недоцільним. Забули і йдемо далі", - заявив віцепрем'єр.

Водночас майже завершилися консультації і співбесіди з кандидатами, яких планують залучити в українську делегацію в ТКГ в ролі представників ОРДЛО.

"Може 8, може 16 (бути учасників). Залежно від порядку денного. У нас 4 робочих групи. Питання не в кількості, а в якості", - зазначив Резніков.

Також віцепрем'єр прокоментував можливість відновлення консультацій з країнами-підписантами Будапештського меморандуму.

Резніков повідомив, що під час зустрічі з німецькими колегами така можливість дійсно обговорювалася.

"Ми в Берліні багато чого озвучували. Втім, Німеччина не є учасником цього меморандуму, тому це не зовсім той майданчик. Але ми під час консультацій з німецькими колегами проговорювали потенційне партнерство з США, Великобританією та іншими країнами цивілізованого світу ... Позиція Росії, яка вчинила акт збройної агресії проти України, зрозуміла. Я ж кажу про необхідність початку консультацій з нашими союзниками", - резюмував віцепрем'єр.

Раніше заступник голови української делегації в Тристоронній контактній групі, народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Мережко назвав необґрунтованою "істерику" навколо Консультативної ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram