ГоловнаПолітика

ДБР і НАБУ розслідують дві справи щодо "плівок Деркача", - Офіс генпрокурора

19 травня Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які нібито свідчать про вплив Байдена на Порошенка.

ДБР і НАБУ розслідують дві справи щодо "плівок Деркача", - Офіс генпрокурора
Фото: antikor.com.ua

Державне бюро розслідувань і Національна антикорупційна прокуратура розслідують два кримінальні провадження щодо так званих "плівок Деркача".

На запит Укрінформу в Офісі генпрокурора повідомили, що провадження зареєстровані за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, чим викликані тяжкі наслідки державним інтересам) Кримінального кодексу України.

В Офісі генпрокурора уточнили, що досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом державної зради за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 ККУ, було доручено здійснювати слідчим Головного слідчого управління ДБР, куди також направлено заяву та додано до нього флеш-носій із записами.

"У кримінальному провадженні №42020000000000902 (зловживання службовим становищем, - ред.) досудове розслідування доручено детективам Національного антикорупційного бюро України", - відзначили в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, 19 травня народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, нібито свідчать про вплив Байдена на Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram