ГоловнаПолітика

Зеленський закликав не втягувати Україну в американські вибори

Президент прокоментував оприлюднення "плівок Деркача".

Зеленський закликав не втягувати Україну в американські вибори
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський закликав Сполучені Штати не втягувати Україну в президентську виборчу кампанію в США через оприлюднені народним депутатом Андрієм Деркачем записи нібито розмов між п'ятим президентом України Петром Порошенком і колишнім віцепрезидентом США Джо Байденом.

Про це він заявив в інтерв'ю британському виданню The Telegraph.

"Навіщо потрібно знову втягувати Україну в це? Зараз ми користуємося двосторонньою підтримкою обох партій у США - як у Конгресі, так і в Сенаті. У нас є підтримка президента. Ці записи не є пріоритетом", - сказав Зеленський.

Він також заперечує можливість своєї причетності до витоку записів. За словами Зеленського, більше в цій справі його цікавить не сама розмова, а те, яким чином могли прослуховувати Адміністрацію президента.

"Єдине, що мене цікавить, це те, як можна було підслуховувати, робити записи в Офісі Президента України", - зазначив він.

Нагадаємо, 19 травня народний депутат Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які можуть свідчити про нібито вплив Джо Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка. У Байдена назвали "плівки Деркача" відредагованими.

25 травня Державне бюро розслідувань відкрило провадження у зв'язку з можливим прослуховуванням п'ятого президента, що могло завдати шкоди державним інтересам.

Також колишні посли США в Україні виступили зі спільним зверненням, в якому попередили про небезпеку втягування України у внутрішню політику Штатів у період президентських виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram