ГоловнаПолітика

Суд зобов'язав Офіс генпрокурора розслідувати поїздку Медведчука, Кузьміна і Рабіновича у Росію як держзраду

10 березня 10 депутатів Ради у Москві зустрілися з депутатами Держдуми.

Суд зобов'язав Офіс генпрокурора розслідувати поїздку Медведчука, Кузьміна і Рабіновича у Росію як держзраду
Фото: zagittya.com.ua

Печерський районний суд Києва зобов'язав Офіс генерального прокурора відкрити кримінальне провадження за фактом державної зради у зв'язку з поїздкою 6 депутатів Верховної Ради від фракції "Опозиційна платформа - За життя" у березні цього року у Москву (Росія).

Про це йдеться у матеріалах суду.

Згідно з матеріалами, один з депутатів Ради подав заяву в Офіс генерального прокурора, в якій просив розслідувати кримінальний злочин за ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада) у зв'язку з поїздкою 10 березня в Москву на переговори з депутатами Державної Думи Російської Федерації щодо врегулювання конфлікту на Донбасі депутатів Ради Віктора Медведчука, Вадима Рабіновича, Тараса Козака, Олександра Колтуновича, Рената Кузьміна і Тетяни Плачкової, де вони провели зустріч з членами Держдуми.

При цьому, Офіс генпрокурора не вніс дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

У зв'язку з цим, депутат Ради подав позов до суду, який зобов'язав Офіс генпрокурора порушити кримінальне провадження за вказаним фактом.

Нагадаємо, глава політради ОПЗЖ, народний депутат України Віктор Медведчук 10 березня у Москві провів зустріч з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним і главою Держдуми В'ячеславом Володіним.

Перед цим делегація ОПЗЖ у складі Віктора Медведчука, Вадима Рабіновича, Тараса Козака, Олександра Колтуновича, Рената Кузьміна і Тетяни Плачкової провели зустріч з членами Держдуми Російської Федерації.

Нинішній склад Держдуми визнано Верховною Радою нелегітимним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram