ГоловнаПолітика

Спецназ ДБР заблокував вхід в музей, де проходить виставка картин Порошенка

Силовики намагаються увійти всередину без санкції суду.

Спецназ Державного бюро розслідувань приїхав до музею Івана Гончара, де було відкрито виставку картин із приватної колекції Петра й Марини Порошенків. Про це в ефірі "Прямого" розповів блогер, громадський активіст, ветеран АТО Олександр Погребиський, повідомляє Цензор.НЕТ.

"Спочатку слідчі зайшли в галерею й почали її оглядати, і коли адвокат Головань (адвокат Петра Порошенка. – ред.) Почав їх питати, що вони тут роблять і з якою процесуальною дією вони тут знаходяться, вони замовкли й не змогли відповісти на питання. Він показав їм свої документи адвоката, вони втекли в машину, потім вони повернулися разом зі спецназом у масках, у дорогому спеціальному одязі. Забігли з цим спецназом в адміністрацію музею імені Гончара. Заблокували вхід у кабінет директора й не дозволили ні журналістам, ні народним депутатам пройти в кабінет і дізнатися, що відбувається", – розповів Погребиський.

Адвокат Порошенка Ігор Головань зазначив, що не знає причини появи спецназу в музеї.

"З’явилися люди, які назвали себе співробітниками ДБР, на виставку, зчинили галас, намагалися якось вкинути якісь повістки. Але як тільки ми почали детально розбиратися, хто вони, які в них посади, запропонували їм махати посвідченнями перед нами, а надати нам можливість акуратно записати дані їхніх посвідчень, не тільки їхні імена, але й посади, дату видачі тощо, вони зразу ж почали поспішати й покинули приміщення виставки", – розповів Головань."Є відео як вони його залишали, як ми намагалися їх переслідувати щоб усе ж поговорити.

Потім вони повернулися вже з підкріпленням – хлопчиками в масках, бронежилетах із написами ДБР, які як завжди були мовчазні", – додав Головань.

Журналіст Еспресо.TV повідомив, що представники ДБР намагаються без постанови суду зайти в музей, не впускають ні відвідувачів, ні народних депутатів. Директор музею Петро Гончар сказав, що представники ДБР намагалися пройти в приміщення музею, показавши посвідчення й що він чекає дозволу від Порошенка.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань викликало п'ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка 26 травня на допит як свідка у справі про незаконне переміщення культурних цінностей через державний кордон. Журналісти відзначають, що мова йде про картини, представлені в експозиції. Адвокат заявив, що Порошенко на допит не піде, оскільки повістку йому не вручили. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram