ГоловнаПолітика

Одеського суддю відсторонили від посади за лайку на адресу патрульних

"Цар і бог" Запорожан може бути звільнений.

Одеського суддю відсторонили від посади за лайку на адресу патрульних
Фото: Автомайдан

Перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя ініціювала звільнення одеського судді Дмитра Запорожана за лайку на адресу патрульних поліцейських.

Про це йдеться на сайті ВРП.

До прийняття остаточного рішення Вищою радою правосуддя, який може звільнити суддю або скасувати рішення дисциплінарної палати, Запорожан відсторонений від роботи в П'ятому апеляційному адміністративному суді.

Суддя Запорожан прославився в серпні 2019 року, коли в інтернет виклали відеозапис його спілкування з патрульними поліцейськими. У травні того ж року поліцейські намагалися вручити судді повістку до слідчого у кримінальній справі про ДТП.

На відео чутно, як, спілкуючись з патрульними, суддя лається і каже, що може собі дозволити таку поведінку, тому що "для вас я цар і бог".

Пізніше Запорожан виправдовувався, що прийняв поліцейських за бандитів. У коментарі виданню "Апостроф" суддя говорив, що ДТП, в скоєнні якого його звинувачували, було вигадано з метою вимагання, а відео розмови з поліцейськими обрізано.

"Блокували машину дружини. Так сильно грюкнули дверима, що ледь не пошкодили ноги синові, який спробував вийти. Фактично мене намагалися відвезти в невідомому напрямку і, з огляду на те, що раніше я отримував погрози фізичної розправи за непогашення неіснуючого боргу, я засумнівався, що переді мною співробітники поліції. Я злякався за дітей, колишню дружину і самого себе", - говорив Запорожан.

Проте дисциплінарна палата вирішила, що його дії підривають авторитет правосуддя.

Суддя Запорожан - син ексректора Одеського медуніверситету Валерія Запорожана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram