ГоловнаПолітика

Рада має намір ввести механізм повернення злочинних активів

Прийняття законопроєкту №3304 за основу підтримали 258 депутатів.

Рада має намір ввести механізм повернення злочинних активів
Фото: nus.org.ua

Верховна Рада має намір ввести механізм повернення активів, отриманих від корупційних злочинів.

Прийняття законопроєкту №3304 за основу підтримали 258 депутатів при мінімально необхідних 226, передають "Українськi Новини".

Документом передбачається внесення змін до закону "Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів", а саме доповнення його новим розділом IV-1 "Представництво і захист прав та інтересів України в закордонних юрисдикційних органах" .

Законопроєкт спрямований на вдосконалення правового регулювання відносин, що виникають у зв'язку з представництвом і захистом прав та інтересів України в закордонних юрисдикційних органах у спорах і справах щодо майна (активів), яке прямо або опосередковано виходить з юрисдикції України, має ознаки протиправного походження і на яке, за законодавством України, може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, з підготовкою до такого представництва та захисту.

У пояснювальній записці зазначено, що в результаті прийняття законопроєкту буде введено дієвий правовий механізм реального повернення в державу активів, отриманих злочинних шляхом і виведених за кордон, а також це дозволить істотно прискорити збір необхідних доказів і здійснення правосуддя у відповідних кримінальних процесах.

Нагадаємо, в грудні минулого року Кабінет Міністрів звільнив голову Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА) Антона Янчука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram